Sortida a ILERDA

 

El passat dijous 16 de març els alumnes que cursen Batxillerat Humanístic van conèixer com era l’antiga ciutat d’Ilerda. Vam visitar el turó de la Seu Vella i des d’allí ens vam fer una idea del perímetre de la ciutat i qui eren els ilergetes, els primers pobladors de la ciutat.

Després vam visitar les restes romanes del Portal de la Magdalena, les termes, els baixos del fòrum, el pont romà, el museu de la paeria…

Vam saber per què la nostra ciutat va ser clau en la Segona Guerra Púnica al segle III aC i qui eren Indíbil i Mandoni, igual que vam aprendre que per aquí va estar Juli Cèsar en persona per lluitar en la Primera guerra civil romana al segle I aC.

A la tarda vam veure la part romana del Museu de Lleida. Tot plegat ens va ajudar a saber quins són els nostres orígens!