Dia Internacional en Memòria de les Victimes de l’Holocaust

El proper 30 de gener, l’Institut Caparrella que forma part del grup de treball Mèmoria DEMD (Exili, Deportació i Holocaust) participarà amb l’alumnat de 4t d’ESO en l’acte de Commemoració del dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust al teatre de l’Escorxador de Lleida conjuntament amb l’INS Guindàvols, l’INS Torrevicens i l’INS Almenar.

Aquest any, el lema és “el poder de les paraules”, i a l’acte de Lleida comptarem amb intervencions dels centres participants, la conferència realitzada per la Dory Sontheimer, autora de “Les set caixes”, que ens explicarà com a partir d’unes cartes va descobrir la seva identitat jueva i la dramàtica història de la seva família, víctima de la persecució i matança de jueus perpetrada pel règim nazi i també assistirem a l’estrena de l’obra de teatre creada per l’ocasió  per l’alumant de l’INS Guindàvols.  També participaran en l’acte diverses entitats en representació dels col·lectius deportats, com l’Amical Mauthausen, Down Lleida, o Colors de Ponent.

El nostre centre treballa per ficar en valor la memòria històrica, és a dir, no oblidar que va succeir i, sobretot, evitar que mai més es torni a repetir i així, contribuir a fer una societat més integradora.

Enllaç al programa de l’acte:

http://www.sesegria.cat/acte-de-commemoraci%C3%B3-del-dia-internacional-en-mem%C3%B2ria-de-les-v%C3%ADctimes-de-lholocaust

EPPv1 prova 1