Centre d’Interpretació del Patrimoni de la Guerra Civil Ermengol Piró i el Tossal dels Morts.

El departament de Ciències Socials, el passat 22 de febrer, va organitzar una sortida a Alcoletge amb l’alumnat de quart curs de l’ESO per visitar el Centre d’Interpretació del Patrimoni de la Guerra Civil Ermengol Piró i el Tossal dels Morts.

La visita al Centre d’Interpretació ens ha permès aprofundir en els aspectes més rellevants que van tenir lloc en el front del Segre durant la Guerra Civil i també conèixer aspectes de la vida quotidiana a la rereguarda.

Els nois i noies han gaudit especialment del recorregut pel tossal dels Morts, conjunt construït el 1938 per l’exèrcit republicà, que consta d’una trinxera coberta amb volta de ciment que, amb la típica ziga-zaga, uneix els tres llocs on eren col·locats els tiradors, empatitzant amb els moments que hi van viure els soldats republicans durant la guerra.

Finalment, hem reflexionat sobre la necessitat de recuperar el partimoni arqueològic de la Guerra Civil espanyola pel seu valor històric tal i com ha fet l’Ajuntament d’Alcoletge des del 2014.