Certamen de relat breu Coca-Cola

Lleida, 10 de març de 2018

Una dotzena de nois i noies de segon curs de l’ESO seuen al meu davant, bolígraf en mà, preparats per escriure.

És un orgull per a l’Institut Caparrella presentar  al certamen de relat breu que convoca anualment Coca-Cola la Mar Ruiz, la Inés Berjadi, l’Abril Rossell, la Vinyet Palau, l’Ares Roldan, la Maria José Ferrer, la Cristina Besó, el Dragos Sandru, el Josep Herrera, l’Ares Almúnia, el Jaume Pujol i la Ivet Pomés.

És una autèntica satisfacció per a una professora de Llengua catalana i literatura veure dotze alumnes plens d’il·lusió per escriure les històries que tenen al cap, per traslladar al paper el que les seves ments i els seus cors joves imaginen i senten. Porten –potser sense saber-ho– una part d’ells mateixos i estan disposats a donar-hi forma literària. Estan preparats per convertir en una obra estètica una part de qui són i de com veuen el món. Avui, s’agraden. Avui, viuen una experiència que els aporta seguretat i autoconfiança. Avui, es senten entre els que poden fer-ho, entre els que opten a un premi. I el més important és  que el premi és, no solament l que escriuran sinó a les persones que hi ha al darrere, perquè darrere de les paraules hi ha sempre persones. Avui, es senten millors, importants, avui, se saben considerats i respectats i saben que s’ho han guanyat. Això és el que veig quan els faig la foto: somriures, inquietud, il·lusió, confiança en ells mateixos i capacitat de fer-ho bé.

Avui ja han guanyat el premi més important: el que han viscut. I ho sabran sempre.

Carmina Abenoza