Descobrint com es fa un espectacle musical

L’alumnat de 2n del CFGM de Vídeo, discjòquei i so va visitar el divendres 9 de novembre el Teatre de l’Escorxador de Lleida per conèixer tot el que hi ha darrera d’un espectacle musical. Van tenir l’oportunitat d’assistir a l’assaig de l’obra del Club Banyetes “Som així”, sota la producció de Bossa Records i la direcció artística i dramatúrgia d’Ares Piqué i Gabriel Solans, i que justament s’estrenava el cap de setmana. Allí els estudiants van conèixer les instal·lacions del teatre i les tasques que desenvolupen professionals com els maquinistes o els microfonistes. A més, van assistir a les proves de so amb el compositor i director musical de l’espectacle, Josep Maria Bossa, també professor del centre, que els va fer una demostració in situ de l’equip necessari per sonoritzar adequadament aquest espai i les tècniques aplicades a l’hora de crear les cançons, equalitzar-les i fer que sonin bé. El tècnic de llums Ivan Montornès els va mostrar la importància d’una bona il·luminació en l’escenografia i el director Gabriel Solans els va parlar, entre d’altres, de les dificultats d’adaptar obres en diferents espais, dels ajustos escenogràfics que cal fer i de les limitacions que comporten els pressupostos.