INSTITUT CAPARRELLA Educació Lleida Lleida

L’escriptor Sr. Felip Gallart ens ha visitat

10/12/2018

El dia 4 de desembre  l’alumnat de primer de batxillerat social-humanístic vam assistir a la xerrada del Sr. Felip Gallart, escriptor i mestre.

Felip Gallart ens va explicar la funció de la literatura i la seva importància. També va diferenciar entre el relat breu i la novel.la i ens va parlar sobre els passos que cal seguir per tal d’escriure un conte. Els passos, segons l’escriptor, són:

La necessitat: per tal d’escriure hi ha d’haver una necessitat. Un exemple és la necessitat de la princesa Sherezade , de Les Mil i una Nits.

La idea: s’ha de tenir  una bona idea. S’ha de saber observar amb una” mirada estranya”, com va fer Quim Monzó en un dels seus contes.

La distracció: s’ha de tindre imaginació per tal de captar l’atenció del lector. El conte ha d’entretenir.

La passió: el procés d’escriptura ha de tenir com a punt de partida la il·lusió.

Gallart també ens va parlar sobre la poesia, “ La poesia és tot allò que veiem o sentim, una posta de sol, un enamorament,…”, sobre l’estructura i els personatges del conte, sobre el conflicte com a element clau, “Sempre hi ha d’haver un conflicte però  l’autor pot trigar més o menys  en mostrar-lo” i finalment, va destacar la rellevància de  l’objectiu, “ En la narració els personatges han de tenir com a mínim un objectiu”. Per acabar, el ponent ens va fer un petit esquema que ens serà molt útil: personatge-objectiu-obstacles-conflicte-emoció.

En conclusió, vam aprendre molt, i la xerrada va ser força interessant. Estem segures que ens ajudarà molt en la confecció del nostre propi conte.

Adina Iordache i Andre Rochdi (1r BAT A)