5è Consell de Savis de Ponent

El passat 7 de juny vàrem celebrar el 5è Consell de Savis de Ponent. És una activitat de memòria oral que forma part  de la matèria de Ciències Socials de Quart d’ESO.

Per realitzar-la vam comptar amb el suport de:  Josep Mor i Marta Guiu, padrins de l’Àlex Mor de 4t A; Francesca Setó, padrina de l’Andrej Javornik de 4t C; Didac Rodríguez, tiet del Joan Serrado de 4t C, Jaume  Colomés, padrí de l’Ingrid Segura de 4t C i Maurio Urrea, convidat pel departament de Ciències Social.

L’objectiu de l’activitat era reconstruir com es vivia durant la dictadura franquista a partir dels records i les experiències personals. Els convidats ens van fer cinc cèntims de com era l’escola, a quins jocs jugaven, quines gamberrades feien, com era el festeig, el servei militar, el treball…, aconseguint així fer la història més vivencial i interessant.

També van tenir l’oportunitat de fer un  recorregut per l’exposició dels “Objectes Parlen” on s’hi podia trobar un recull d’objectes que reflectien l’activitat humana dels anys 1940-1980 facilitats pel propi alumnat.

Agrair a tots i a totes els qui han participat pel l’entusiasme demostrat.